2011-02-16 13:35:26• hírek • Szatmar.ro

Stier Péter és Molnar Gheorghe továbbra is igazgatók

A megyeközpont önkormányzatának adminisztrálása alá tartozó Szatmárnémeti Északi Színház, valamint a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ az eddigi vezetőkkel folytatja tovább működését.

Véget ért az a vizsga, amelyet az igazgatói posztok betöltésére írtak ki. Amint arról már korábban beszámoltunk, a színház menedzseléséért az eddigi igazgató, Stier Péter pályázott, míg a kultúrház esetében ketten is jelentkeztek, köztük az eddigi vezető, Molnar Gheorghe, illetve Cadar Augustin, aki egy magánvállalkozás irodavezetőjeként dolgozik.

Utóbbi portálunknak elmondta, már csak azért is érezte úgy, hogy érdemes megpályáznia a tisztséget, mert ezzel a demokrácia intézményét erősíti. Mint vezető, a néptáncra és a népzenére fektetné a hangsúlyt, létrehozva különböző néptánccsoportokat úgy a román-, mint a magyar- és német gimnáziumokban.
Kereskényi Gábor alpolgármestertől megtudtuk, az eddigi igazgatókkal is megvoltak elégedve, de az új jelöltnek is voltak jó tervei.

Az Eötvös utcai kultúrház jövője már szemlátomást megpecsételődött, legalábbis az épületet illetően. Szerdán kerül sor ugyanis arra a fellebbezési perre, ami az ingatlan tulajdonjogáért és ennek használatáért folyik. Minden bizonnyal költöznie kell a G. M. Zamfirescunak, erre pedig valamilyen megoldást kell találni.

Molnar ésszerű lépésnek az új központban található Szakszervezetek Művelődési Házának a kihasználását látná, hiszen jelenleg nagyon ritkán történik benne esemény, míg Cadar egy új kultúrházat építtetne. Ehhez Európai Uniós pénzekre pályázna, amennyiben ő kerül ki győztesként a vizsgán.

A jelenlegi igazgató jövőbeni célkitűzései között kihangsúlyozta, szeretne minél nagyobb társadalmi réteget bevonni a rendezvények szervezésébe, ugyanakkor a helyi tanáccsal is szorosabbra kívánja fonni a köteléket.

A végleges döntés szerint végül a színház élén Stier Péter igazgató, míg a G. M. Zamfirescu vezetői posztján Molnar Gheorghe maradt.

Stier Peter és Molnar Gheorghe
Stier Peter és Molnar Gheorghe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: